Facebook Twitter Instagram Printest Youtube Google+ Tumblr

  • Imádok Lekvárt Főzni
  • Elérhetőség
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Marmela
  • Színes
  • Árak és megrendelés

Kudarc márpedig nincsen!

Kategória: Színes | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS


 Felejtsd el az a szót, hogy kudarc!

A sikert és a kudarcot, egy nagyon vékonyka határvonal választja el.

 

Az ember egy tervezési folyamat során számtalanszor találkozik olyan problémával, ami elméletben fantasztikusan működött, aztán a valóságban totális csőd lett. Biztosan mindenki járt már így, Te is.

 

Az ilyen helyzetek nagyon tanulságosak a számunkra. Az ember itt ismerheti meg jobban a megoldandó feladatot, jobban átláthatja a problémát. Vagy összezavarodhatnak a dolgok, homályosodik az elérendő cél, kérdésessé válik a választott eszköz.

 

Egy viszont biztos: jobban megismerhetjük saját magunkat! Mennyország és pokol. No, talán nem ennyire szélsőségesen, de azért eléggé! 

 
Kudarc márpedig nincsen!

A lekvár készítés részleges automatizálása, a fáradtságos feladatok és az időspórolás meoldása első ránézésre egyszerűnek tűnhet. Nem volt annyira egyértelmű, hogy milyen úton tudom ezt elérni, mert több is volt.

Márpedig eltökélt szándékkal meg akartam oldani a dolgot, mert a saját lekvár azért semmiben nem hasonlítható a boltban kapható, agyoncukrozott, adalékozott távoli rokonához.

 

Arról nem is beszélve, hogy sokan vagyunk, akik elkötelezettek az étkezéssel bevitt cukor mennyiségének radikális csökkentésében, az adalékanyagok háttérbe szorításában. A cukormentes és adalékmentes lekvárok ma még nem olyan könnyen elérhetők.

 

Sokkal egyszerűbb, ha saját lekvárt készítünk.

 

Készíts lekvárt, dzsemet, szószt MARMELA-val!

 

Kudarc márpedig nincsen!

Kattints ide

      Érdekelnek az előnyök és az árak    

Kudarc márpedig nincsen!

 

 

Lehet már nagyon sokféle, jó minőségű, neves műhelyekből kikerült lekvárral találkozni a piacon, de az ár is ennek megfelelő: meglehetősen borsos. Ami persze az elkészítési módot, a minőséget, az alapanyag és minden más iránti elvárásokat figyelembe véve teljesen természetes. De akkor is sokkal komolyabb anyagi megterhelést jelent, mintha saját magunknak készítünk lekvárt, dzsemet, ketchup-öt, stb.

Lehet, hogy az első főzéseknél még nem tud megtérülni az esetleges befektetés, hosszabb távon (két-három év) viszont egészen biztosan!

 

Voltak olyan helyzeteim a tervezési munka során, ahol az a bizonyos szikra jelent meg. De bizony voltak olyan helyzetek, ahol az egész, addigi, kemény munkával és sok idő alatt megalkotott koncepció a darabjaira hullott és a kukában landolt. Ezek adják a dolog sava-borsát. Persze így utólag! Mert az adott pillanatban mindig rémes.

 

A kísérletezés az ember agyában kezdődik.

 

Ott mindent lehet, ott nem kell megvenni, szinte minden eszköz a rendelkezésre áll és nem kerül semmibe! Én a reggeli ébredés utáni időben (percekben-órákban) vagyok a leghatékonyabb a kreativitásban, ötletelésben.

 

Sokszor történt, hogy a számítógép elé ülve egyszerűen csak követnem kellett az agyamban már készen lévő, szinte méretezett rajzot. Érdekes ez, biztosan másoknál is így van. Mivel tudom, hogy nálam így van, tudatosan ki is használom.

 

Másnak is csak ajánlani tudom, hogy igyekezzen megismerni minél jobban önmagát és használja ki a természet adta, vagy az élete során magába gyűjtött erősségeit.

Kudarc márpedig nincsen!

Sokat segített a kísérletezés, a megvalósítás folyamatában, hogy nagyon sokat tanulmányoztam számtalan érdekes, a területtel esetleg csak lazán kapcsolódó témát is.

Az önmagunk feltérképezése, a munkánk megszervezése, az idő értelmes felhasználása mind-mind nagyon sok érdekes és hasznos tapasztalatot adott. 

 

A leghasznosabb gondolat, ami a folyamatos siker-kudarc folyamatban a segítségemre volt, egy sajátos, de nagyon kívánatos gondolkodásmódot tükröz. Fogalmam sincs kitől hallottam, mikor találkoztam vele először.

 

Kudarc márpedig nincsen! Csak tanulási folyamat van!

 

Ha valami nem sikerül úgy, ahogy elgondoltad,

akkor csupán annyi történt,

hogy rátaláltál arra az útra, arra a vonalra,

amit nem szabad követned.

 

Ennyi.


Kudarc márpedig nincsen!

Vissza

Címkék :
siker, kudarc, lekvárfőzés, lekvárkeverő, Marmela, lekvár kavaró, levárfőző edény, lekvár keverő, lekvár készítő üst


Oszd Meg a Cikket:

Szerző

Karl Ferenc

Köszöntelek az "Imádok Lekvárt Főzni" blogon! Hiszek abban, hogy lehet a konyhai munkákban olyan megoldásokat találni, ami nem pazarolja az időt és az emberi energiát. Köszönöm, hogy ide látogattál, remélem találsz az oldalakon számodra is érdekes és értékes információkat. Üdvözlet!

Kapcsolódó cikkeink :


Hogyan készült a MARMELA első verziója?

4 ok, ami életre hívta a Marmela-t!

Hurrá, alma-narancs dzsem!

Címkék

vanília tündér sárgabarack lekvár szilvalekvár siker narancslekvár meggy dzsem lekvárkeverő ár lekvár keverő lekvár főzés lekvár befőzés lekvár körte házi sütemény gyerek cukormentes eper dzsem cukormentes cukor cseresznye lekvár citrus lekvár citrom c vitamin buék Marmela xilit verseny otthoni szilvalekvárfőző gép otthoni lekvár befőzés egyszerűen nassolás multitasking motoros lekvárkeverő motoros lekvárfőző ár motoros lekvárfőző motoros lekvár keverő mese meggy lekvár levárfőző edény lekvárkészítő edény lekvárkeverő gép lekvárkeverő lekvárfőzőgép lekvárfőző keverő lekvárfőző gép lekvárfőző lekvárfőzés lekvár készítő üst lekvár keverő lekvár kavaró lekvár főző gép lekvár főzés lekvár befőzés tartósítószer nélkül lekvár befőzés könnyedén lekvár befőzés egyszerűen lekvár befőzés cukor nélkül lekvár befőzés kudarc konyhai szilvalekvárfőző gép konyhai motoros lekvárkeverő gép konyhai motoros lekvárkeverő konyhai motoros lekvárfőző konyhai lekvárkeverő konyhai lekvárfőző gép konyhai elektromos lekvárfőző gép házimunka folyós lekvár elektromos lekvárfőző gép cukormentes lekvár befőzés cukormentes lekvár cukormentes cukorbetegség cukor problémák cukor nélkül cseresznye c vitamin bográcsozás bodza adalékmentes lekvár befőzés Szilvalekvárfőző gép Otthoni lekvárfőző gép Motoros lekvárfőző Marmela Lekvárfőző gép Christine Ferber

Friss Hírek

Almalekvár héjasan?

2021 január 16 18:09:00

Lekvárkeverő árak és megrendelés

2021 január 15 22:04:00

Hogyan győzzük le a süti utáni sóvárgást?

2020 november 25 20:31:00

Meggy dzsem és pálinkás meggy

2020 július 3 12:32:00

A marmela.hu sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához. További részletek

  • Imádok Lekvárt Főzni
  • Elérhetőség
  • Adatkezelési tájékoztató

Vevőszerző Blogolás - Üzleti Blog