Facebook Twitter Instagram Printest Youtube Google+ Tumblr

  • Imádok Lekvárt Főzni
  • Elérhetőség
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Marmela
  • Színes
  • Árak és megrendelés

Három citrus lekvár

Kategória: Színes | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS


Grape-narancs-citrom lekvár

Három citrus lekvár

Marisa sikeres gasztroblogger, az Egyesült Államokban él. Sok könyvet írt a befőzéssel, lekvár készítéssel kapcsolatban.

Marisa három citrus lekvárja

Hozam: kb. 1,6 liter

 

Hozzávalók

  • 2 rózsaszín nagy grapefruit
  • 3 citrom (kezeletlen)
  • 4 nagy narancs (kezeletlen)
  • 6 csésze cukor (szerintem ennél sokkal kevesebb is elég)
  • 4 csésze folyadék a héj főzőlevéből

A készítés folyamata:

Három citrus lekvár

 

1. Jól mosd le és szárítsd meg a gyümölcsöt. Növényi hámozóval távolítsd el a héjat a citromról és a narancsról.

Ha kapsz kezeletlen grapefruitot, akkor annak a héjából is használhatsz fel.

A héjat vágd fel vékony csíkokra. 

 

Három citrus lekvárHárom citrus lekvárHárom citrus lekvár

 

2. Tedd a tűzhelyre a héjat a Marmela-ba 6 csésze (1,5 liter) hideg vízzel. 

Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet közepesre és főzd legalább fél órán át.

 

Három citrus lekvár

 

3. Tedd egy fehér géz, vagy vászon kendőbe a héj fehér részét, a membránokat és a magokat.

Fogd össze, kösd meg a ruha száját, hogy semmiféle mag ne kerülhessen ki.

Ebből majd sok pektint tudsz a főzés során kinyerni.

 

Három citrus lekvár

 

4. Amíg a héj fő, tisztítsd le a fehér bélét a gyümölcsöről és 

szedd ki a gyümölcshúst a gerezdek közötti membránokból. 

 

Három citrus lekvár

 

5. Szűrd le a héjáról a főzővizet, tegyél félre a folyadékból 4 csészével a lekvárfőzéshez.

 

Három citrus lekvár

6. Ha már ezen a blogon vagyunk, akkor tedd a héjat a MARMELA-ba

(az eredeti cikkben nagy, rozsdamentes fazék (stimmel!!!), vagy zománcozott öntöttvas fazék van),

a megpucolt citrusféléket, a 4 csésze folyadékot, a 6 csésze cukrot (szerintem csak 4) és a géz vagy vászon csomagot.

Három citrus lekvár

 

7. Forrald fel és főzd erőteljesen, amíg a keverék el nem éri a 100 fokot (ez 30-40 percig tart).

 

Három citrus lekvár

 

8. Amikor a lekvár eléri a 100 fokot, vedd le az edényt a tűzről. 

Nyomkodd ki a vászon zacskót, vigyázz, mert forró!

Körülbelül egy percig keverd még utána, így a héjdarabok egyenletesen eloszlanak az edényben.

 

9. Töltsd ki a lekvárt az elkészített üvegekbe, töröld le az üveg felső szélét és csavard rá a fedeleket. 

Tedd száraz, vagy nedves dunsztba.

 

Három citrus lekvár

 

10. Amikor kihűlt, ellenőrizd a légmentes zárást a fedél tetejének lenyomásával. 

Az a jó, ha nem huppog, ha nem tudod lenyomni.

 

Három citrus lekvár

 

Marisa honlapjáról származik a recept: https://foodinjars.com/recipe/three-citrus-marmalade-recipe/ 

 

Sok sikert és jó étvágyat a finomsághoz!

 

Mai szösszenet: 

Az újdonságok úgy születnek, hogy valaki nem követi az utasításokat.

Viszont. a hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban.

Három citrus lekvár

 

Vissza

Címkék :
citrus lekvár, lekvár befőzés, lekvár befőzés könnyedén, lekvár befőzés egyszerűen, otthoni lekvár befőzés egyszerűen, lekvár befőzés tartósítószer nélkül, lekvár befőzés cukor nélkül, cukormentes lekvár befőzés, adalékmentes lekvár befőzés, lekvárkeverő gép, konyhai motoros lekvárfőző, Motoros lekvárfőző, Otthoni lekvárfőző gép, Lekvárfőző gép, elektromos lekvárfőző gép, konyhai elektromos lekvárfőző gép, Szilvalekvárfőző gép, otthoni szilvalekvárfőző gép, konyhai szilvalekvárfőző gép, motoros lekvárkeverő, konyhai motoros lekvárkeverő, konyhai motoros lekvárkeverő gép, Marmela


Oszd Meg a Cikket:

Szerző

Karl Ferenc

Köszöntelek az "Imádok Lekvárt Főzni" blogon! Hiszek abban, hogy lehet a konyhai munkákban olyan megoldásokat találni, ami nem pazarolja az időt és az emberi energiát. Köszönöm, hogy ide látogattál, remélem találsz az oldalakon számodra is érdekes és értékes információkat. Üdvözlet!

Kapcsolódó cikkeink :


Hogyan készült a MARMELA első verziója?

4 ok, ami életre hívta a Marmela-t!

Alma-narancs dzsem, a megunhatatlan!

Címkék

vanília tündér sárgabarack lekvár szilvalekvár siker narancslekvár meggy dzsem lekvárkeverő lekvár keverő lekvár főzés lekvár befőzés lekvár körte házi sütemény gyerek cukormentes eper dzsem cukormentes cukor cseresznye lekvár citrus lekvár citrom c vitamin buék Marmela xilit verseny otthoni szilvalekvárfőző gép otthoni lekvár befőzés egyszerűen nassolás multitasking motoros lekvárkeverő motoros lekvárfőző motoros lekvár keverő mese meggy lekvár levárfőző edény lekvárkészítő edény lekvárkeverő gép lekvárkeverő lekvárfőzőgép lekvárfőző keverő lekvárfőző gép lekvárfőző lekvárfőzés lekvár készítő üst lekvár keverő lekvár kavaró lekvár főző gép lekvár főzés lekvár befőzés tartósítószer nélkül lekvár befőzés könnyedén lekvár befőzés egyszerűen lekvár befőzés cukor nélkül lekvár befőzés kudarc konyhai szilvalekvárfőző gép konyhai motoros lekvárkeverő gép konyhai motoros lekvárkeverő konyhai motoros lekvárfőző konyhai lekvárkeverő konyhai lekvárfőző gép konyhai elektromos lekvárfőző gép házimunka folyós lekvár elektromos lekvárfőző gép cukormentes lekvár befőzés cukormentes lekvár cukormentes cukorbetegség cukor problémák cukor nélkül cseresznye c vitamin bográcsozás bodza adalékmentes lekvár befőzés Szilvalekvárfőző gép Otthoni lekvárfőző gép Motoros lekvárfőző Marmela Lekvárfőző gép Christine Ferber

Friss Hírek

Almalekvár héjasan?

2021 január 16 18:09:00

Lekvárkeverő árak és megrendelés

2021 január 15 22:04:00

Hogyan győzzük le a süti utáni sóvárgást?

2020 november 25 20:31:00

Meggy dzsem és pálinkás meggy

2020 július 3 12:32:00

A marmela.hu sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához. További részletek

  • Imádok Lekvárt Főzni
  • Elérhetőség
  • Adatkezelési tájékoztató

Vevőszerző Blogolás - Üzleti Blog