Három citrus lekvárKategória: Színes | Cikk Gyors olvasása |
Grape-narancs-citrom lekvárMarisa sikeres gasztroblogger, az Egyesült Államokban él. Sok könyvet írt a befőzéssel, lekvár készítéssel kapcsolatban.
Marisa három citrus lekvárjaHozam: kb. 1,6 liter
Hozzávalók
A készítés folyamata:
1. Jól mosd le és szárítsd meg a gyümölcsöt. Növényi hámozóval távolítsd el a héjat a citromról és a narancsról. Ha kapsz kezeletlen grapefruitot, akkor annak a héjából is használhatsz fel. A héjat vágd fel vékony csíkokra.
2. Tedd a tűzhelyre a héjat a Marmela-ba 6 csésze (1,5 liter) hideg vízzel. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet közepesre és főzd legalább fél órán át.
3. Tedd egy fehér géz, vagy vászon kendőbe a héj fehér részét, a membránokat és a magokat. Fogd össze, kösd meg a ruha száját, hogy semmiféle mag ne kerülhessen ki. Ebből majd sok pektint tudsz a főzés során kinyerni.
4. Amíg a héj fő, tisztítsd le a fehér bélét a gyümölcsöről és szedd ki a gyümölcshúst a gerezdek közötti membránokból.
5. Szűrd le a héjáról a főzővizet, tegyél félre a folyadékból 4 csészével a lekvárfőzéshez.
6. Ha már ezen a blogon vagyunk, akkor tedd a héjat a MARMELA-ba (az eredeti cikkben nagy, rozsdamentes fazék (stimmel!!!), vagy zománcozott öntöttvas fazék van), a megpucolt citrusféléket, a 4 csésze folyadékot, a 6 csésze cukrot (szerintem csak 4) és a géz vagy vászon csomagot.
7. Forrald fel és főzd erőteljesen, amíg a keverék el nem éri a 100 fokot (ez 30-40 percig tart).
8. Amikor a lekvár eléri a 100 fokot, vedd le az edényt a tűzről. Nyomkodd ki a vászon zacskót, vigyázz, mert forró! Körülbelül egy percig keverd még utána, így a héjdarabok egyenletesen eloszlanak az edényben.
9. Töltsd ki a lekvárt az elkészített üvegekbe, töröld le az üveg felső szélét és csavard rá a fedeleket. Tedd száraz, vagy nedves dunsztba.
10. Amikor kihűlt, ellenőrizd a légmentes zárást a fedél tetejének lenyomásával. Az a jó, ha nem huppog, ha nem tudod lenyomni.
Marisa honlapjáról származik a recept: https://foodinjars.com/recipe/three-citrus-marmalade-recipe/ Sok sikert és jó étvágyat a finomsághoz!
Mai szösszenet: Az újdonságok úgy születnek, hogy valaki nem követi az utasításokat. Viszont. a hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban.
|
Címkék :
citrus lekvár, lekvár befőzés, lekvár befőzés könnyedén, lekvár befőzés egyszerűen, otthoni lekvár befőzés egyszerűen, lekvár befőzés tartósítószer nélkül, lekvár befőzés cukor nélkül, cukormentes lekvár befőzés, adalékmentes lekvár befőzés, lekvárkeverő gép, konyhai motoros lekvárfőző, Motoros lekvárfőző, Otthoni lekvárfőző gép, Lekvárfőző gép, elektromos lekvárfőző gép, konyhai elektromos lekvárfőző gép, Szilvalekvárfőző gép, otthoni szilvalekvárfőző gép, konyhai szilvalekvárfőző gép, motoros lekvárkeverő, konyhai motoros lekvárkeverő, konyhai motoros lekvárkeverő gép, Marmela
Oszd Meg a Cikket: