Facebook Twitter Instagram Printest Youtube Google+ Tumblr

  • Imádok Lekvárt Főzni
  • Elérhetőség
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Marmela
  • Színes
  • Árak és megrendelés

Cseresznye lekvár bolondosan

Kategória: Színes | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS


 

Cseresznye lekvár, kicsit másként

Cseresznye lekvár bolondosan

"A főzés művészet és mint ilyen, nincs pontos recept, csak intuíció."

  

 

 

Ezt a cseresznye lekvárt, amit most megosztok veletek már sok verzióban elkészítettem.

Mindig egy kicsit másként.

Mondjuk tavaly a saját fánkról sehogyan, mert a sok eső miatt lerohadt az összes.

Egy szemet nem lehetett megmenteni.

Reméljük, hogy idén szerencsésebbek leszünk.

 

A cseresznye nem egy savakkal, zamatokkal bőven megáldott gyümölcs, mint például a meggy.

Ezért a cseresznyével másként kell bánni, hogy a finom, visszafogott ízeket hangsúlyozni lehessen .

Amivel dúsítani fogjuk a cseresznye lekvárunkat:

vanília

fahéj

barna rum

De, csak óvatosan, nagyon óvatosan.

Van aki erőteljesebben szereti a fűszerezést, de van aki visszafogottabban.

Hozzávalók:

4 kg érett, édes cseresznye (kimagozott)

2,5-3 dkg almapektin

40 dkg cukor

(De inkább valamilyen cukor helyettesítő. Enélkül is lel ehet készíteni és fogyasztáskor teszünk bele valamilyen semleges ízű mézet, pl. virágmézet)

3 db citrom leve

1 db (3-4 cm) egész fahéj

fél vaniliarúd kikapart bele, vagy két zacskó bourbon vaniliás cukor

0,5 - 1 dl Jamaicai rum

Cseresznye lekvár bolondosan

1. Tegyünk 10-12 db 3 dl befőttes üveget a sütőbe és 120 C-fokon melegítsük 30 percig, hagyjuk a sütőben.

    A fedőket tegyük egy kis lábos vízbe, fedje el mindet.

Forraljuk 20-30 percig, szedjük ki egy konyharuhára, csepegtessük le úgy, hogy ne érjünk a fedők belsejéhez.

2.  Mossuk meg kétszer a cseresznyét és magozzuk ki. 

3. Tegyük az egészet a citromok levével, a fahéjjal és a vaniliával egy főző edénybe, vagy a Marmela-ba.

Zúzzuk össze annyira, amilyen állagot szeretnénk. Én szeretem, ha maradnak benne fél, negyed cseresznye darabok.

     Forraljuk fel. Sűrűn kevergessük, nehogy odaégjen. A Marmela-nal nincs ilyen feladat, elvégzi ezt a kevergetést helyetted.

4. Ha felforrt, vegyük le a tűzről. A cukrot és a pektint keverjük össze.

5. A pektines-cukrot fokozatosan keverjük bele a többi gyümölcsbe, tegyük bele a rumot, majd forraljuk 5 percig.

Ellenőrizzük a dzsem sűrűségét, ha túl folyós, főzzük tovább, ha megfelelő, akkor szedjük üvegekbe.

Állítsuk fejre az üvegeket, ameddig nem végzünk az összessel.

Ha készen vagyunk, egy nagy pokrócban a kihűlésig száraz dunsztba tesszük az üvegeket.

 

Ez isteni finom!

 

Cseresznye lekvár bolondosan

Vissza

Címkék :
cseresznye lekvár, cukormentes, lekvár befőzés, lekvár befőzés könnyedén, lekvár befőzés egyszerűen, otthoni lekvár befőzés egyszerűen, lekvár befőzés tartósítószer nélkül, lekvár befőzés cukor nélkül, cukormentes lekvár befőzés, adalékmentes lekvár befőzés, lekvárkeverő gép, konyhai motoros lekvárfőző, Motoros lekvárfőző, Otthoni lekvárfőző gép, Lekvárfőző gép, elektromos lekvárfőző gép, konyhai elektromos lekvárfőző gép, Szilvalekvárfőző gép, otthoni szilvalekvárfőző gép, konyhai szilvalekvárfőző gép, motoros lekvárkeverő, konyhai motoros lekvárkeverő, konyhai motoros lekvárkeverő gép, Marmela


Oszd Meg a Cikket:

Szerző

Karl Ferenc

Köszöntelek az "Imádok Lekvárt Főzni" blogon! Hiszek abban, hogy lehet a konyhai munkákban olyan megoldásokat találni, ami nem pazarolja az időt és az emberi energiát. Köszönöm, hogy ide látogattál, remélem találsz az oldalakon számodra is érdekes és értékes információkat. Üdvözlet!

Kapcsolódó cikkeink :


A MARMELA első verziójának története.

4 ok, ami életre hívta a Marmela-t!

Alma-narancs dzsem, a megunhatatlan!

Címkék

vanília tündér sárgabarack lekvár szilvalekvár siker narancslekvár meggy dzsem lekvárkeverő lekvár keverő lekvár főzés lekvár befőzés lekvár körte házi sütemény gyerek cukormentes eper dzsem cukormentes cukor cseresznye lekvár citrus lekvár citrom c vitamin buék Marmela xilit verseny otthoni szilvalekvárfőző gép otthoni lekvár befőzés egyszerűen nassolás multitasking motoros lekvárkeverő motoros lekvárfőző motoros lekvár keverő mese meggy lekvár levárfőző edény lekvárkészítő edény lekvárkeverő gép lekvárkeverő lekvárfőzőgép lekvárfőző keverő lekvárfőző gép lekvárfőző lekvárfőzés lekvár készítő üst lekvár keverő lekvár kavaró lekvár főző gép lekvár főzés lekvár befőzés tartósítószer nélkül lekvár befőzés könnyedén lekvár befőzés egyszerűen lekvár befőzés cukor nélkül lekvár befőzés kudarc konyhai szilvalekvárfőző gép konyhai motoros lekvárkeverő gép konyhai motoros lekvárkeverő konyhai motoros lekvárfőző konyhai lekvárkeverő konyhai lekvárfőző gép konyhai elektromos lekvárfőző gép házimunka folyós lekvár elektromos lekvárfőző gép cukormentes lekvár befőzés cukormentes lekvár cukormentes cukorbetegség cukor problémák cukor nélkül cseresznye c vitamin bográcsozás bodza adalékmentes lekvár befőzés Szilvalekvárfőző gép Otthoni lekvárfőző gép Motoros lekvárfőző Marmela Lekvárfőző gép Christine Ferber

Friss Hírek

Zavaró a héj az almalekvárban?

2021 január 16 18:09:00

Lekvárkeverő árak és megrendelés

2021 január 15 22:04:00

Sóvárogjunk, vagy irány a süti?

2020 november 25 20:31:00

Több érv a meggy főzése, befőzése mellett

2020 július 3 12:32:00

A marmela.hu sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához. További részletek

  • Imádok Lekvárt Főzni
  • Elérhetőség
  • Adatkezelési tájékoztató

Vevőszerző Blogolás - Üzleti Blog